אדם מבוגר אמור לישון בממוצע 7 שעות בלילה. אולם מי מאתנו באמת ישן שבע שעות? ובשעות שאנו כן ישנים- האם אנו ישנים טוב?
אנשים רבים סובלים מהפרעות בשינה- מתקשים להירדם, מתעוררים במהלך הלילה, לפעמים מספר פעמים, לפעמים לא מצליחים לחזור לישון, יש מי ששנתם מאוד קלה, ויש מי שקמים בבוקר וחשים שלא ישנו והגוף מאוד עייף. אלו הן דוגמאות "פשוטות" של הפרעות בשינה שאנשים חיים איתם גם תקופות ארוכות והן הפכו להרגל.
אולם הרגל זה, של שינה לא איכותית פוגע מאוד באיכות החיים, ביכולות שלנו להיות מרוכזים ופרודוקטיביים יותר, ברגישות ובסבלנות שלנו, העייפות המתמשכת גורמת לנו לתפקד כל הזמן "באחוזים האחרונים של הבטרייה", אנו נמצאים בסטרס תמידי שגורם לשחיקה של הגוף והנפש. ולפני כל אלו, זה פשוט לא נעים להיות עייף ואין תחושה טובה יותר מלקום משינה כשאתה מרגיש שישנת טוב!
הסיבות להפרעות שינה הן מגוונות-
תזונה לא נכונה פוגעת בשינה, חוסר איזון במערכת ההורמונלית גורם לעיתים לבעיות שינה, לתרופות מסוימות שנלקחו בעבר או נלקחות בהווה יש תופעות לוואי הפוגעות באיכות השינה, מחשבות מטרידות או תקופה לחוצה משפיעות באופן מידי על השינה וסטרס סטרס סטרס…אולי הגורם הראשון להפרעות שינה.
כיצד הרפלקסולוגיה מטפלת בהפרעות שינה?
כאשר הגורם להפרעת השינה ידוע הטיפול יעשה ישירות לאיזון הגורם, כאשר הגורם לא ידוע המטפל יאבחן על פי ראותו את כפות הרגליים ועל פי תשאול על הרגלי חיים.
במהלך הטיפול עצמו (וזה נכון למרבית טיפולי הרפלקסולוגיה ללא קשר למטרת הטיפול) המטופל נכנס לרגיעה שהולכת ומעמיקה. המוח עובר לתדרים נמוכים יותר ונהייה פשוט שקט בראש. המטופל לא לגמרי ער ולא לגמרי ישן אבל הוא לא חושב. יש שקט. השקט הזה הוא המנוחה החשובה ביותר ולעיתים נדירות נגיע אליה לבד (באופן יזום, על ידי מדיטציות וכיו"ב).
לאדם שלא מצליח לישון היטב המנוחה הזו מאוד משמעותית!
מניסיוני בקליניקה בלילה שלאחר הטיפול ישנים יותר טוב אך כדי להשיג שיפור משמעותי לאורך זמן יש צורך בסדרת טיפולים כדי ללמד את הגוף ולהרגיל אותו מחדש למצוא מנוחה.
אני מצאתי שרפלקסולוגיה היא אחד הכלים המשמעותיים בטיפול בהפרעות שינה.