pic_12
ישנן נשים שעוברות את השבוע 40 של ההיריון והתינוק עדיין לא מראה סימנים של מי שרוצה להגיח כבר.
זהו שלב שבו האם נתונה למעקב רפואי צמוד יותר וגם רגשית היא כבר יודעת שהנה זה תכף קורה- וזה לא קורה. הצירים לא מגיעים, המים לא יורדים והלידה לא נראית באופק. בשלב מסוים הרופא מתחיל לשקול זירוז לידה.
זירוז משמעותו נתינת חומר שנקרא פיטוצין כדי לייצר צירים.
בלידה טבעית הצירים מתפתחים לאט יותר ומתגברים ככל שגדלה הפתיחה ומתקדמת הלידה.
כשאשה מקבלת פיטוצין היא חווה צירים מאוד חזקים במרווחים מאוד קצרים ביניהם והקושי הפיזי הגדול של לידה הופך לגדול עוד יותר.
אישה שמגיעה לסוף הריון והרופא שוקל לתת לה זירוז מוזמנת לנסות "זירוז טבעי" על ידי רפלקסולוגיה.
ראשית חשוב לציין שלא אנסה לעשות זירוז לאישה שפשוט החליטה שנמאס לה והיא רוצה ללדת כבר, אלה למי שהרופא כבר שוקל לתת לה זירוז. כמו כן חשוב לוודא שההיריון עבר בצורה תקינה עד כה.
בזירוז לידה רפלקסולוגי ישנם כמה אלמנטים שיש להתייחס אליהם.
אחד מהם הוא הרגעה. לעיתים הפחד מהלידה עצמה או הלחץ מהזירוז של הרופא יוצרים סטרס בגוף. בזמן סטרס משתחרר בגוף אדרנלין שעוצר את הורמון הלידה (האוקסיטוצין) ואלו לבד מאטים את בוא הצירים. טיפול מרגיע ומשחרר גורם לירידת האדרנלין בגוף וכתוצאה מזה ההיפופיזה משחררת אוקסיטוצין ומתחילים צירים.
על ידי הרפלקסולוגיה מחזירים את הגוף לאיזון ואז הוא עושה את מה שהיה אמור לעשות באופן מאוזן ומייצר צירים.
דבר נוסף שניתן לעשות זו הפעלה של מערכות סמוכות. הרחם עכשיו תופס את מרבית חלל הבטן וכמעט כל איבר סמוך לו. על ידי הנעת איברים סמוכים אנו גורמים לתנועה ולכן נעבוד על נשימות כדי ליצור לחץ מהסרעפת כלפי מטה, ונעבוד על מערכת עיכול כדי שתנועת המעיים תיצור תנועה וכן הלאה.
יש לציין, שכדי להצליח בזירוז טבעי הגוף צריך להיות מוכן ללידה מבחינה פיזית והורמונלית. כאשר הגוף לא מוכן לא משנה כמה תנועה אייצר הצירים לא יגיעו.
אבל אם הגוף מוכן ורק צריך קצת איזון וקצת עידוד אז אפשר להגיע לצירים ולהימנע מפיטוצין.
ושתהיה לידה קלה!