בתחילת דרכי כרפלקסולוגית עבדתי בקופת חולים בפורמט שבו הייתי מגיעה לטפל באנשים בביתם במידה ואינם יכולים להגיע למרפאה, משמע בעיקר קשישים.
בפגישה הראשונה אספתי מהם מידע ממה הם סובלים, השאלון היה נרחב מאוד ובד"כ הם סבלו מהרבה מאוד סימפטומים.
במקביל בקשתי לראות את קופסת התרופות שלהם. העתקתי לי את כל הרשימה של התרופות ואז, בבית, ישבתי ובדקתי כל תרופה, למה הם מקבלים אותה ומה תופעות הלוואי שלה. כמה לא מפתיע היה לגלות שכמחצית מהתרופות שהם לוקחים אמורות לטפל בתופעות לוואי שתרופות אחרות שהם לוקחים מייצרות…
וכך מצאתי עצמי לומדת ומטפלת במגוון מאוד רחב של תופעות, שאינן מחלות, אך גורמות למטופל חוסר נוחות רב.
בשנים האחרונות אני מטפלת הרבה מאוד בנשים בטיפולי פוריות. במהלך טיפולי הפוריות נשים מקבלות הורמונים כדי לשפר את סיכויי הקליטה של ההיריון ולעיתים קרובות סובלות מתופעות לוואי לא סימפטיות.
המערכת ההורמונלית מפעילה חלק גדול מאוד ממערכות הגוף שאינן קשורות באופן ישיר למערכת הרבייה אך כתוצאה מההורמונים הנלקחים לצרכי כניסה להריון כל המערכת יוצאת מאיזון.
עייפות, כאבי ראש, כאבי בטן, שינה לא טובה, סטרס (אולי אותו הייתי צריכה לכתוב ראשון?) בעיות עיכול הם רק חלק מהסימפטומים הנלווים לפעמים ללקיחת ההורמונים.
כמובן שגם חוסר איזון הורמונלי מובהק הוא לפעמים חלק מהעניין כמו היפר/היפו של בלוטת התריס, FSH גבוה, חוסר איזון בפרופיל ההורמונלי, שחלות פוליציסטיות ועוד ועוד.
את כל אלו ניתן לאזן על ידי רפלקסולוגיה כך שהערכים יחזרו לנורמה ולתפקוד תקין. בחלקם כדי לסייע להצלחת הטיפול הבא וחלקם כדי אפילו להצליח להיכנס להריון טבעי!
ההמלצה למספר הטיפולים והתדירות תלויה בסיפור האישי של כל מטופלת ובצרכיה.
אני יודעת שאישה שרוצה להיכנס להריון רוצה שזה יקרה מיד. אתמול אם אפשר. רפלקסולוגיה ללא ספק מכניסה איזון ושיפור סיכויים משמעותי וגם מטפלת בכל התופעות הנלוות בדרך.